Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 09. 18:00 | PP-Eletforma

ÚJÉVI FOGADALMAK

Fő az egészség – de most aztán tényleg!

Jövőre elkezdek sportolni, jobban odafigyelek magamra, leadok pár kilót, elkezdek spórolni, többet utazok… – Újévi fogadalmak, amiket minden év végén egy jobb és tartalmasabb élet reményében teszünk meg. A kezdeti lelkesedést követően a magunknak tett fogadalmak szépen lassan elfelejtődnek. A mostani összeállításunkban éppen ezért olyan, a mindennapokban könnyen bevezethető fogadalmakat gyűjtöttünk össze, amelyek pozitív hatással lehetnek az életünkre.

Az újév indulását a legtöbb ember alkalmas időpontnak gondolja a változáshoz. A legtöbb kudarcba fulladt fogadalom oka az lehet, hogy még nem állunk készen a változásra vagy irreális célokat tűztünk ki magunk elé. Íme, néhány életmódbeli újévi fogadalom, amit önmagunk miatt érdemes megfogadni:

Rózsaszín szalak, a mellrák megelőzésének jelképe, Kép: pixabay

Rózsaszín szalag, a mellrák megelőzésének jelképe, Kép: pixabay

Figyeljünk oda az étkezésre: Tudjuk, hogy nem lehet egyik napról a másikra változtatni az étkezésünkön. Első lépésként próbáljuk lecserélni a fehér lisztes készítményeket teljes kiőrlésű termékekre. Törekedjünk arra, hogy rendszeresen fogyasszunk zöldségeket és gyümölcsöket, illetve próbáljuk csökkenteni a cukorbevitelt.

Mozgás csak fokozatosan: Amennyiben a sportolás is a fogadalmaink között szerepel, törekedjünk a fokozatos terhelésre. A szervezet hirtelen megterhelése inkább a kárunkra válik, minthogy a hasznunkra. Ha módunkban áll, kérjük ki szakember véleményét, de ma már rengeteg edzéssel kapcsolatos tartalmat találhatunk az interneten is.

Szánjunk időt magunkra: A mindennapok rohanással telnek és egy perc időnk sincs arra, hogy végiggondoljuk a dolgainkat, és elmerüljünk a gondolatainkban. Hetente egyszer legalább egy órát szánjuk csakis önmagunkra. Ilyenkor olvassunk, lakkozzuk ki a körmeinket, menjünk el masszázsra vagy próbáljunk ki egy új hobbit, mint például a festést, ami nemcsak kikapcsol, hanem a kreativitásunkat is fejleszti.

Hoppá! Tényleg mellrákot okoz a melltartó?
Még mindig nem tudja pontosan az orvostudomány, hogy mitől alakul ki az emlőrák, de a közéletben sok tévhit kering a betegséggel kapcsolatban. Az biztos, hogy az elhízás, a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás növelheti a kialakulásának kockázatát. Az egyik ismert kozmetikai cég a Mellünk Egészségéért Védőnői Program keretében összegyűjtötte a legismertebb tévhiteket.

Fő az egészség: Jobb megelőzni a bajt, mint orvosolni. Vegyünk részt rendszeresen az egészségügyi szűrővizsgálatokon, továbbá, ha bármilyen panaszunk van, forduljunk mielőbb orvoshoz. Ezen kívül végezzünk el olyan önvizsgálatokat, mint például az emlőönvizsgálat. Ez nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat, de hozzájárul ahhoz, hogy időben felfedezzük az elváltozásokat. Nézd meg itt, hogy hogyan kell helyesen elvégezni a helyes emlőönvizsgálatot.

Lépjünk ki a komfortzónánkból: Ne féljünk az új dolgoktól, hanem merjünk kilépni a megszokott kereteinkből és próbáljunk ki minél több dolgot – legyen szó tanulásról, utazásról vagy egy új edzésterv kipróbálásáról. A lényeg, hogy új tapasztalatokat szerezzünk az élet minden területén.

Bízunk abban, hogy a karácsonyi rohanást követően mindenkinek lesz még néhány pillanata értékelni az elmúlt évet, és tűzzünk ki elérhető célokat idénre!

Így kíván egészségben és boldogságban teli új évet a Mellünk Egészségéért Védőnői Program munkatársai!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!