Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 24. 10:45 | PP-Eletforma

Stollen kalács Zalacsányból

Itt az utolsó pillanat, de talán ez a süti még belefér! Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.

Stollen kalács, Kép: Zala Springs Golf Resort

Kép: Zala Springs Golf Resort

Hozzávalók:

A díszítéshez: olvasztott vaj és porcukor

Elkészítés: 

Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és tejből kovászt készítünk, majd összekeverjük a hozzávalókat és 20 percig pihentetjük. Formázzuk és újra pihentetjük 20 percig, majd megsütjük. Ha megsült, forrón megkenjük olvasztott vajjal, és vastagon minden oldalán megporcukrozzuk.

Magas osztrák férfi felemás cipőben
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csöröge, egytálétel után, fánk, farsang, sütemény

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!