Facebook hozzászólás
591

Házi szaloncukrom marcipánból

Barátnőm minden karácsonykor saját készítésű szalocukrokkal díszíti a fáját, illetve az ajándékait. Megirigyeltem, mert láttam, hogy mindenki mennyire megörül a saját készítésű ajándéknak. Elkértem a receptet, és most meg is osztom Veletek! Ilik is megtanulnunk, elvégre a szaloncukor magyar találmány, sőt HUNGARIKUM!      

Szaloncukor, Kép: wikimedia
Szaloncukor, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Olvasszuk fel lassan a csokit vízgőz felett. A mandulát keverjük össze a porcukorral. Intenzvebb lesz az íze, ha pár csepp mandulaaromát is teszünk bele. Apránként adjunk hozzá vizet, de csak annyit, hogy egy jól gyúrható, nem folyós masszát kapjunk. A kész alapanyagot kettéosztod. Az egyikhez add a fahéjat és a gyömbért, a másikhoz a kókuszreszeléket és a lime-ot. Az ízesítőkkel is gyúrd át a masszát, majd formázz kis núdli alakokat belőle. Ezután egyenként tűzd fogpiszkálóra a kis núdlikat, majd mártsd bele a csokifürdőbe. Tedd hidegre, és ha kihűlt, csomagolhatod is. Ízlés szerint keress hozzá selyempapírt, színes sztaniolt.

Sós, pirított mandula – házilag
Drága dolog a mandula! Benzinkutaknál, presszókban egy vagyont kérnek egy-egy pici, celofánba csomagolt zacsiért. Pedig te is el tudod készíteni, mert nem ördöngösség! Az édesapám imádja, a recepttudományom természetesen anyukámtól származik. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!