Facebook hozzászólás
8 781

Meghökkentő, de isteni: zellerem rántva

Sokan  csak leveszöldségként néznek a zellerre fűszeresíze miatt, pedig igazán fincsi. Picit megfőzve, kevés olajon megfuttatva még a fogyókúrázók is jól használhatják. Ez nem annyira fogyókúrás recept a panír miatt, de a zeller ásványolaj-tartalma csak jót tehet! 

Rántott zeller, Kép: pixabay
Rántott zeller, Kép: pixabay

Ezt szokványos előételnek vagy ebédnek is nevezhetnénk, de az igazság az, hogy valahol a kettő között helyezkedik el. Az év minden szakában elkészíthetjük, de szerintem a friss zeller számomra mindent visz.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zellergumókat, sós vízben főzzük meg, vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk kb. félujjnyi szeletekre. A panírozás liszt-tojás-prézli triumvirátus után a szeleteket mártsuk újra tojásba, majd ismét a morzsába. Forró zsírban süssük ki, és kész! Adj hozzá szalmakrumplit vagy egyszerű sült krumplit és majonézt! Jó étvágyat!

Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Itt egy másik rántott különlegesség az egyik korábbi Sör mi többös amatőr szakácsoknak hirdetett sörkorcsolya versenyből. Kipróbáltuk! Meghökkentő, de nagyon nyerő!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!