Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. június 20. 14:45 | Hegyvári Zoltán

Tojásos tonhalkrém

Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal – azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter – a nejem – szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelőre ez lesz a sztenderd változat – állítja az egri húsimádó.

Tojásos tonhalkrém, Kép: Hegyvári Zoltán

Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

Elsőként a három tojást felteszem forrásban lévő vízbe főni – 10-12 perc alatt keményre főzöm azokat. A két konzervet felnyitom, az olajat leöntöm. Egy nagyobb edényben villával kicsit összetöröm, majd a póréhagyma egy részét felkarikázom, és ezt követően apróra vágom. Az uborkákat egy reszelővel tálba reszelem, majd a fél citromot szintén a halra csavarom. Miután a tojások megfőttek, lehűtöm mindet, majd a pucolás után szintén lereszelem mind a hármat. Jöhetnek a kiegészítő ízek. Mustár, só és bors, majd ízlés és vérmérséklet szerint majonéz. Beindítjuk a kenyérpirítót – és már falatozhatunk is! Reggelizz egy jót Hegyvári Zoltánnal! Jó étvágyat!

Márti mandulával bolondított sült pisztrángja
Nálam minden jöhet, ami hal! A pisztráng pedig az egy igazi király! Sokan nem is mernek belevágni, mert attól félnek, hogy majd nem kunkorodik jól a tányéron. Megsúgom, a lényeg nem a kunkorodáson van! Sokkal inkább az ízeken! Elámulsz, milyen ügyes vagy, ha kipróbálod! Egy szerelmes vacsorához is remek ötlet! különleges, és gyorsan elkészül! Hűts be hozzá egy rajnai rizlinget!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!