Facebook hozzászólás
506

Bojttal együtt? – íme az ökör, és az ő uszálya!

Bojttal együtt árulják? – kérdezte hosszas gondolkodás után operatőr barátom, akinek egyszer egy hosszú forgatásra hazautazva elmeséltem, milyen ököruszályt tudok én készíteni. Még olyat se hallott, hogy a marha farkát bármire is lehet használni! Amikor megkóstolta, már nem voltak kétségei! Mutatom!  

Ököruszály, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 marhafarok
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zellergyökér
  • 10 dkg karalábé
  • 6 db nagyobb csiperke gomba
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 szem bors
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só – ízlés szerint

Elkészítés:

Eleve úgy kérem az én drága hentesemnél, hogy darabolja fel a marhafarkat. Az egészet beteszem pirítani egy tepsibe. Ha mindenütt van már színe, az összeset belerakom egy nagy fazékba, majd hozzáadom a leveszöldségeket, a paradicsomokat, a paprikát, a gombafejeket, a petrust, a sót és a borsot. Felöntöm vízzel és lassan, pici lángon kezdem melegíteni, és azután hagyom, hogy jól „gyöngyözzön” a levesem. Ha megpuhult a zöldség, kiveszem a léből. Ha azt látom, hogy a hús szinte leomlik a csontról, kész a levesem. Tálaláskor sosem fejtem le a csontról a húst, mert úgy gusztusosabb! A zöldségeket kedved szerint darabold. A húslevest átszűrve öntsd rá! Valami mennyei! Jó étvágyat!

Velőgraten – az igazi Fricska
A gasztronómia kedvelői azt vehették észre, hogy idén nemcsak a megszokott éttermi és borásztesztek eredményeit adta közre, hanem a nem hagyományos, például az egyre népszerűbb utcai kínálatot, illetve az új kézműves söröket is bemutatta! A tesztelők pedig ezúttal is döntöttek: a Dob utcai Fricska vitte – méltán – az előételek pálmáját! Gratulálunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!