Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. február 09. 14:45 | László Márta

Fűszeres spanyol húsgombócok

A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!   

Fűszeres spanyol húsgombócok, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

Hozzávalók: 

  • ½ kg darált marhahús
  • 1 kk reszelt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma szétzúzva
  • 1 felvert tojás
  • 1 kk friss vagy szárított petrezselyem
  • 1 kk őrölt majoránna
  • 2 ek sherry
  • 2 ek liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Jól keverjük össze az alkatrészeket a liszt kivételével, majd diónyi nagyságú kis gombócokat formáljunk. Mindegyiket a lisztben megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Így is nagyon finom, de aki szereti, készíthetsz hozzá egy jó kis mártogatóst! Kínálj hozzá sültkrumplit, cseréptálban tálalad! Olé!

ITT EGY OLASZ CSUDA IS!

Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.  



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!