Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 30. 16:00 | Kandikó Éva

Saltimbocca

A saltimbocca olaszul annyit tesz: ugorj a számba. Hagyományosan borjúhúsból készül, és nem kell hozzá, csak néhány jó minőségű alapanyag. S ha ez mind megvan, már ugorhat is a szánkba a csodás sült hús.

Saltimbocca, Kép: flickr.com

Kép: flickr.com

Hozzávalók:
8 szelet borjúcomb
12 dkg pármai sonka
8 zsályalevél
4 evőkanál liszt
1 dl száraz fehér bor
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés:
A hússzeleteket óvatosan vékonyra veregetjük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A sonkát 8 szeletre vágjuk, mindegyik hússzeletre fektetünk egy szelet sonkát, majd egy-egy zsályalevelet. Ez utóbbit fogpiszkálóval rátűzzük a húsra. Az olajat és a vajat egy vastag aljú serpenyőben felforrósítunk, beletesszük a hússzeleteket (ne egyszerre!), és mindkét oldalukon megpirítjuk. Felöntjük a borral, és még 5-7 percig főzzük az ételt.

Gyorsan fogyó pogácsa
Semmilyen különleges elkészítési módot nem igényel a család kedvenc pogácsája, nem kell élesztőt futtatni, nem kell hajtogatni, csak összegyúrni és kisütni.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!