Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 18. 14:45 | László Márta

Egyszerű francia karalábém

Használjuk ki, hogy ebben a szép nyári időben csak úgy tobzódhatunk a friss, hazai zöldségekben. A karalábé is a nagy kedvenceim egyike! A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál több benne az ásványi anyag, a kálium, a magnézim, a B1-, B2-, B6-, A- és C-vitamin. Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is! Nagyon egészséges!

Karalábé és szeletelve, Kép: pixabay

Karalábé és szeletelve, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Hámozzuk meg, majd vágjuk laskára a karalábét. Dobjuk forró zsiradékra, jól forgassuk át. Sózzuk meg, majd fedjük le, hogy saját levében megpuhuljon. Kivajazott jénaiba öntsük, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. Keverjük össze a tojássárgát a tejföllel, és öntsük rá! Mehet az egész a sütőbe! Látni fogod, ha kész, mert majd csak úgy mosolyog a rásült tejfölös tojás!

Töltött karalábé, az anyukám kedvence

Valami pompás dolog ilyenkor piacra menni! Egyszerűen már illatukkal elkápráztatnak a friss zöldségek! Karalábé, zöldborsó, petrezselyem, újkrumpli… egyszerűen már gondolatban is tobzódok, mi lehet belőlük. Anyukámnak ma is a friss karalábé az egyik kedvence! Ez az ő receptje, és nem fogtok benne a csalódni!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!