Facebook hozzászólás
1 866

Töltött karalábé, az anyukám kedvence

Valami pompás dolog ilyenkor piacra menni! Egyszerűen már illatukkal elkápráztatnak a friss zöldségek! Karalábé, zöldborsó, petrezselyem, újkrumpli… egyszerűen már gondolatban is tobzódok, mi lehet belőlük. Anyukámnak ma is a friss karalábé az egyik kedvence! Ez az ő receptje, és nem fogtok benne a csalódni!

Karalábék, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Elkészítés:

A húst a rizzsel, a tojással jól összekeverem, sóval, borssal ízesítem. A megpucolt karalábékat ügyesen kivájom, majd megtöltöm az imént összekevert masszával. Előkapok egy mély jénait, a zsiradékot megolvasztom, és kikenem vele a tálat, hogy mindenhol érje. Beleszórom a karalábéból kivájt zöldségdarabokat, és a tál alján eligazgatom. Megszórom sóval, borssal, a cukorral, majd ráültetem a töltött karalábékat. Némi vízzel sütőbe teszem, hogy teljesen puhára párolódjanak. Közben a tejfölt elhabarom a liszttel. A petrezselymet apróra vágom, hozzáadom az elhabart masszához, és amikor már minden puha, nyakon öntöm vele a karalábékat. Mehet minden vissza a sütőbe, de már nem teszem rá a jénai tetejét. Felső lángon addig pirítom, amíg szép pirosra sül. Isteni! Jó étvágyat!

Falusi libaleves gazdagon Mártinál
Már attól meggyógyulsz, ha ennek a levesnek csak a levét eszed meg! No, de ünnepkor ennél gazdagabb finomság jár! Ilyenkor az év egész hangulata, íze itt tombol a tányérunkban! Ez valami isteni! Forrón, családod körében!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!