Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 12. 14:45 | László Márta

A felséges kelkáposzta, és az ő levese

Gyönyörűek, rózsaként nyílnak szét laza leveli. Ez a kelkáposzta. Érdekessége, hogy sok benne a fehérje, és az ásványi anyag, a C-, B1- és B2-vitamin-tartalma pedig megközelíti a fejes káposztáét. Ráadásul sokáig el is áll. Na, akkor nézzünk belőle egy levest! Turbózhatod, ha átturmixolod, és pirított kenyérkockával vagy mondjuk Vulcano chipsszel tálalahatod. Mennyei!

Kelkáposzta, Kép: pixabay

Kelkáposzta, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

Vágd vékony metéltre a megmosott káposztaleveleket, majd főzd meg forró, sós vízben. Készíts világos rántást, és rántsd be vele. Ízesítsd tetszés szerint, tálald tejföllel. Jó étvágyat!

Leveles kelfőzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből . Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával – írja Pammer Livi.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!