Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. október 06. 14:45 | László Márta

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!

Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!   

Sonkakrémleves, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Ez egy stájer specialitás Feldbach környékéről, a Vulcano sonkamanufaktúrából. A Schinkencremesuppe a pármai, vagyis szárított tipusú sonkából készült, és meg kell mondanom, én jobban kedvelem, mint  a nálunk honos, füstöltet. A helyi idegenvezető, Kóbor Nikoletta elmondta, hogy a 18 évvel ezelőtt alapított cég azt szerette volna, ha a levágott sertések minden egyes darabja tányérra kerülne. Így született meg ez a leves, és hozzá a sertéscsipsz. (A képen kivételesen marhachipszet láttok, de kíséretetiesen hasonlít sertéstestvéréhez! És mindkettő fini!)

Szóval különleges levesünk úgy készül, hogy a hagyományos módon főzünk egy jó kis zöldséglevest, és beleaprózunk egy kis sonkát. Amikor már minden nagyon puha, és összértek az ízek, akkor az egészet alaposan leturmixoljuk. A Vulcano éttermében kis befőttes üvegekben szervírozták a kész levest. Tehát a forró leves megy a befőttesbe, erre öntünk egy kis tejszínt, megszórjók schnidlinggel. Egy szelet sertés- vagy marhachipszet adunk mellé. Evéskor a chipszet rátördeljük a leves tetejére. Guter Appetit!

Sógorék Kornspitze
A bámulatos osztrák reggelik elmaradhatratlan része ez az isteni péksütemény, ami eredendően rozsból készül (Korn), és csúcsos a vége (Spitz). Vajjal megkenve, sonkával, sajttal, paradicsommal megtöltve, vagy csak úgy magában egyszerűen feledhetetlen! Max konyhájából most ezt ajánljuk!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

batáta, gyömbér, meleg leves, sütőtök, tél

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!