Facebook hozzászólás
559

Gyors karfiolleves Márti konyhájából

Sokan nem kedvelik a karfiolt, pedig szerintem már látványra is olyan, mint egy virágoskert. Ráadásul ásványi sókban igen gazdag, magas a C-vitamin-tartalma, amit még fagyasztás után is képes megőrizni. Vannak, akik rántva vagy akár savanyúságként is használják. Nos, itt az én igen egyszerű levesem, ami egy kellemes hétköznapi ebéd indítója, és ráadásul pik-pak kész!  

Karfiol konyharuhán, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Szedd szét a karfiolt rózsáira, és mosd meg. Főzd meg félig, majd készíts világos rántást, és engedd fel vele a levest. Csendes tűzön főzd még együtt 10 percig, hogy teljesen megpuhuljon a karfiol. Betétnek adj hozzá kis leveskockát vagy daragaluskát, a végén dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd a tejföllel együtt tálald. Jó étvágyat!

Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával
Ne feledd, a quinoát az inkák aranyának is nevezik! 8-9 ezer évvel ezelőtt a Titicaca-tó környékén, már a korabeli gasztronómia része volt. A gabonaféle kicsit hasonlít a rizshez, kicsit a kuszkuszhoz, de azoknál sokkal finomabb. Így fogj hozzá ennek a vidám őszi receptnek, amit a pulyka csak megkoronáz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!