Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. október 11. 14:45 | Pammer Lívia

Leveles kelfőzelék marhahúspogácsával

A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből . Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával – írja Pammer Livi

Kelfőzelék, Kép: Pammer Lívia

Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

a marhahúspogácsákhoz:

Elkészítés: 

A leveles kelt alaposan megmostam, majd bő vízben feltettem főni. Sóztam, meghintettem egy teáskanálnyi morzsolt majorannával, hozzáadtam a pucolt fokhagyma gerezdet, belekockáztam a pucolt burgonyát és puhára főztem. Készítettem egy világos rántást: egy evőkanál zsíron egy púpos evőkanálnyi rizslisztet világosra pirítottam, hozzáadtam egy teáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprikát , átkevertem – vigyázzunk, a paprika hamar megég, le is lehet húzni a lángról és úgy elvegyíteni. Hideg vízzel csomómentesre kevertem a forrásban lévő kész főzelékhez adtam, és alaposan kiforraltam.

A darált marhahúsba beleütöttem az egész tojást, sóztam, hozzáadtam a zabpelyhet, a mustárt, a fűszereket, és kézzel alaposan eldolgoztam. Gombócokat formáztam, és kontaktgrillen megsütöttem. Tálaláskor a forró főzelék tetejére ültettem a húspogácsákat. Diétába és gluténmentes étrendbe is kiválóan beilleszthető étel.

Bolo do caco, a madeirai kenyér
Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás – nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott… Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől – írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg – tette hozzá a gasztrobloger.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!