Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 10. 15:00 | Pammer Lívia

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával

A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!

Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:

a marhahúspogácsákhoz:

Elkészítés:

A leveles kelt alaposan megmostam, majd bő vízben feltettem főni. Sóztam, meghintettem egy teáskanálnyi morzsolt majoránnával, hozzáadtam a pucolt fokhagyma gerezdet belekockáztam a pucolt burgonyát és puhára főztem.

Rakott kel
A kelkáposztát sokan nem kedvelik, ennek ellenére nekik is ajánljuk a rakott kelt, amiben sokkal inkább dominál a darált húsos ragu és a rizs, mint a kelkáposzta.

Készítettem egy világos rántást: egy evőkanál zsíron egy púpos evőkanálnyi rizslisztet világosra pirítottam, hozzáadtam egy teáskanálnyi őrölt édes-nemes pirospaprikát, átkevertem. Vigyázzunk, a paprika hamar megég, le is lehet húzni a lángról és úgy elvegyíteni. Hideg vízzel csomómentesre kevertem  a forrásban lévő kész főzelékhez adtam és alaposan kiforraltam.

A darált marhahúsba beleütöttem az egész tojást, sóztam, hozzáadtam a zabpelyhet a mustárt, a fűszereket és kézzel alaposan eldolgoztam. Gombócokat formáztam és kontaktgrillen megsütöttem. Tálaláskor a forró főzelék tetejére ültettem a húspogácsákat. Diétába és gluténmentes étrendbe is kiválóan beilleszthető étel. Jó étvágyat!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!