Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 23. 18:00 | Pammer Lívia

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.

Hozzávalók:
kacsacombok

zsiradék
majoranna
1-2 dl sör
a burgonyagombóchoz :
4-5 nagyobb méretű burgonya

liszt amennyit felvesz a burgonya
kacsazsír
A párolt káposztához :
egy kisebb fej lilakáposzta
egy nagy fej hagyma
barna cukor
ecet

őrölt kömény

Libamáj és libaháj ízlés és igény szerint.

Elkészítés:A kacsacombokat alaposan megmossuk, besózzuk, majorannával átdörzsöljük, majd kevés kacsazsírt és sört alátéve, lefedve omlósra, a bőrét ropogósra sütjük. A maradék sört a pirítási fázis alatt öntögettem rá.

A burgonyákat megpucoljuk, kockázzuk, majd puhára főzzük. Leszűrjük, sózzuk, burgonyatörővel összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. (Általában a burgonya súlyának harmadát.) Kellemes tapintású, nem ragacsos, de nem is kemény tésztát gyúrunk, gombócokat formázunk belőle, majd bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor leszűrjük, majd felhevített kacsazsírban átforgatjuk, kissé megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd három evőkanál cukrot rákaramellizálunk . A káposztát csíkokra vágjuk , és a fonnyasztott karamellizált hagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, ecetet adunk hozzá, és puhára pároljuk.

Libamáj: a libahájat kockáztam, majd egy lábasba tettem, erre ráfektettem a libamájat- amit előző este tejbe áztattam (ez elhagyható.) Kis lángon a hájon megpároltam, tűpróbával ellenőriztem, mikor megfelelő. Mikor már csak egészen kicsit szivárog belőle a lé a szúrás nyomán, akkor kivettem, tálalásig pihentettem. A hájból tepertőt sütöttem, a zsiradékot leszűrtem.

Lívia további receptjei itt találhatók.

Sült kacsamájas grill burger, Kép: husimado-eger.blog.hu

Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

És ha már kacsázunk, ne feledjük, van annak a kacsának mája is! Kattints a képre, ott találod a receptet, hogyan kerül a kacsamáj a burgerbe.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

Columbia, hűsítő, jegeskávé, Kenya, trükk

Osztályelső jegeskávé

Igényel némi előkészületet, türelmet és merészséget a tökéletes jegeskávé elkészítése, az eredmény azonban megéri.

Tovább
aludttej, citrom, hűsítő, nyár

Limonádés aludttej

Nos, ebben a melegben pont itt az ideje, hogy felidézzem Nektek gyermekkorom kedvenc hűsítőjét!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!