Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 16. 14:45 | László Márta

Krémes pulyka egy tálban

Kifejezetten őszi egytálétel ez a recept. Elsőre nehéznek tűnik, de nem az! Az a legjobb, amikor már érezzük a sütőből érkező illatokat, és csak úgy serceg a teteje! Ez is Dosso Gabi páratlan ajánlata! Ne hagyd ki!    

Krémes pulyka, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz: 

A besamelhez:

Elkészítés:

A húst falatnyi kockára vágjuk. A kukoricalisztet sóval, borssal elkeverjük, és a húst belehempergetjük. Forró serpenyőben lepirítjuk a húst, és egy nagy, kivajazott jénai tálba tesszük A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a felszeletelt gombát erős tűzön megpirítjuk. A gombát a húsra tesszük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, rádobjuk a lisztet, felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel, és habverővel folyamatosan kevergetve megfőzzük. Szerecsendiót reszelünk bele, sóval, borssal ízesítjük. A besamellel leöntjük a húsos-gombás keveréket, pirított bacon kockákkal megszórjuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

Pazar pulykamelles szendvics a bulihoz
Ez egy igazi falat az esti kártyapartihoz! Csupa egészség, és bátran lehúzhatsz hozzá egy-két pohár sört. Ezt még az is össze tudja dobni, aki nem talál ki a konyhába – feltéve, ha tudsz pirítóst készíteni!

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!