Facebook hozzászólás
720

Gombás túró kápiába töltve

Számtatalan őrültséget követett már el a túróval, illetve a körözettel az őrültön jó ételek varázslója, Steffel Csaba. Szerinte ehhez nem kell más, mint fantázia, bátorság, na meg jó étvágy! Nézzetek a képre, és minden világs lesz!   

Gombás túró kápiába töltve, Kép: Steffel Csaba
Gombás túró kápiába töltve, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

50 dkg túró
25 dkg barna csiperke (ízletes, fűszeres, ki hogy ismeri)
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. tejföl
1 ek. kapribogyó
5 dkg vaj
zsálya
szerecsendió
bors, só
kápia paprika

Elkészítés: 

A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk a vajon kb.10 percig pároljuk, aztán megsózzuk (igen, csak most), majd a vajjal („levével”) és 1 kanálnyi kapribogyóval együtt a túróhoz keverjük, zsályával és szerecsendióval ízesítjük, és 2 evőkanál tejföllel lazítjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, beletöltjük, belenyomkodjuk a gombás-túrót; egy éjszakányi időre hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
Természetesen paprika nélkül is „formázhatjuk”, amit úgy célszerű elvégezni, hogy egy-két-három tálkát kibélelünk, frissentartó fóliával, jól lenyomkodjuk, és szintén egy éjszakát hűtőben tartjuk. Jó étvágyat!

Kukoricában sült tilápiafilé
Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván… Ez is egy őrülten jó fogás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!