Facebook hozzászólás
1 000

Korhelyleves másnaposságra és bulikhoz

Még pár nap, és vége a farsangnak, vele együtt a nagy bulizásnak és másnaposságnak. Addig viszont még húzzunk bele, és elővigyázatosságból dobjunk össze egy jó kis levest a Kamra Javából. Majd meglátjátok, milyen jól fog majd jönni! 

Kolbászok, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágom. A fokhagymát szétnyomom. A csülköt felkockázom, a kolbászt felkarikázom. A káposztát megvagdosom, hogy ne legyenek hosszúak a szálai.

TIPP!
A csülök ls, a kolbász is enyhén sós, tehát a végén előbb kóstold meg, és csak akkor adj hozzá sót, ha kell!

Ha túl savanyú, kicsit átöblítem, majd bő vízben felteszem főni. A felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort és néhány babérlevelet hozzáadva addig főzöm, amíg a hús is majdnem megpuhul. Beleteszem a felkarikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Néhány perc után hozzáadom a felkarikázott kolbászt. A főzőléből keveset kiveszek, azt tejföllel, liszttel csomómentesre keverem, majd behabarom a levest. Kevés őrölt pirospaprikát és borsot is teszek a levesbe, és ha szükséges, sózom is. Tejföllel, friss kenyérrel tálald!

Óvári sertéskarajom
A legsokoldalúbb húsfajtánk a sertéskaraj, mert bármit készíthetünk belőle – feltekerve, sütve, rántva…, ahogy a család szereti. Ez egy picikét bonyolultabb recept, viszont rendkívül laktató. Cinkotai barátnőmnek van egy nyári konyhája, abban eredeti sparheltja. Ezt a fogást, ő ilyenkor kint süti! Valami isteni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!