Facebook hozzászólás
517

Márti lencselevese, hogy sok pénzed legyen!

A hagyomány szerint január első napján lencsét kell enni, hogy szerencsénk és sok pénzünk legyen az új évben. Nos, erre hitelt érdemlő bizonyítékom nincs, de az biztos, hogy étrendi hatása jobb, mint a babé vagy a borsóé. Ez legrégebbi kultúrnövényünk, Közép-Európában már a kőkorszakban ették – írja a Wikipedia! És aki tényleg gazdag lesz, az feltétlenül szóljon!    

Lencseleves, Kép: wikimedia
Lencseleves, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 és ½ ek olaj vagy 2 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 dl tejfel
  • babérlevél
  • tárkony
  • ecet

Elkészítés:

A lencsét egy nappal korábban be kell áztatni vízbe. Ezt másnap leöntjük, és feltesszük főni 2 liter vízbe. Mehet bele a babérlevél és a tárkony is. Amikor már félpuha a lencse, hozzáadjuk a hosszúkásra vágott répákat. A zsiradékból, az apróra vágott hagymából világos színű, paprikás rántást készítünk, és berántjuk a levest. Végül ízesítsük pici cukorral, ecettel. Az egészet nagyon feldobja egy kis füstölt csülök, szalonna vagy köröm! Jó étvágyat, jó egészséget és vidám gazdagságot!

Tejfölös lencsesaláta almával és zellerrel
A lencse azon télen fogyasztott ételeink egyike, ami kitűnő vitamin- és ásványi anyag forrás, immunerősítő, szabadgyök megkötő tulajdonságokkal bír. Fogyasszunk belőle minél többet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!