Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 21. 14:45 | László Márta

Márti rém egyszerű sörkiflije

Ahogy közeledik az év vége, megszaporodnak a baráti, családi bulik. Illik valamit sütni is, hiszen az a Te igazi ajándékod! Ha belegolsz, nem is kell más, egy jó kis beszélgetéshez és egy jó pohár sörhöz, mint egy remek sós süti! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem túl gyakorlottak a konyhában, és a buli kezdetétől vissza tudnak számolni nagyjából két és fél órát! Sok sikert!  

Sörkifli, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Felfuttatjuk az élesztőt a kristálycukorral és fél dl langyos tejjel. Tegyük a liszthez, ajunk hozzá kb. 1 kk sót, és annyi tejjel, amennyit felvesz, majd gyúrjuk össze. Jó kis rétestészta szerű legyen belőle. Osszuk 4 felé, jól átgyúrva formáljuk mindegyiket külön-külön egy-egy kis cipóvá. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, a felolvasztott margarinnal megkenjük, majd 8-8 cikkre szabjuk. Feltekerjük kiflivé, előkapjuk a tepsit, sütőpappírral kibéleljük, és a kifliket egymás mellé rakjuk. Mindegyik tetejét megkenjük vízzel, és rászórjuk a köménymagot. (Ez utóbbi el is maradhat, mert van, aki nem kedveli!) Hagyjuk így pihenni a meleg szobában vagy két órát az egészet, majd hirtelen nagyon forró sütőben süssük pirosra úgy 10-15 perc alatt.

Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!