Facebook hozzászólás
379

Friss zöldborsólevesem

Egyszerűen üdítő ilyenkor hajnalban kimenni a piacra! A rengeteg friss zöldség illata bódító. A zöldborsó meg egyenesen a kedvencem! Annak idején Anyukámtól ezt a leves tanultam meg először megfőzni, mert annyira szerettem még nyersen is megenni.  

Zöldborsó, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fejtsd ki a zöldborsót, és párold puhára a mangalicazsíron. Szórd meg a liszttel, azzal is pirítsd, de óvatosan, nehogy leégjen, majd öntsd fel vízzel, vagy ami még jobb,  alaplével vagy gyorsan szárnyas leveskockából készült húslevessel. (Keverj egy tojásból csurgatott tésztát a petrus egy részéből!) Ízlésed szerint adj hozzá cukrot, szórd meg a petrussal. Imádni való! Jó étvágyat!

Tex-Mex leves
Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program az Egyesült Államok déli részein, ahol ez nemcsak divat, de közösségteremtő program is. A grillezéssel szemben a húsnak több füsttel, lassan kell sülnie, és ez bizony időigényes feladat. Hogy addig se haljunk éhen, és ne is a sör győzzön, nem árt egy jó kis leves! Íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata! hajtsunk rá, itt a szezon!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!