Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. február 10. 14:45 | László Márta

Ágfalvi krumplis-túrós pogácsa

Ágfalván élő Gabi barátnőm igazán nagyon szereti a praktikus, finom dolgokat. Valahányszor meglátogatjuk, mindig ezzel a pogival kedveskedik nekünk! Egyszerű, gyors, olcsó, és mi nem tudunk betelni vele! Ki kell próbálnod, ha valami igazán jóval szeretnél barátaidnak kedveskedni! Hozzá kell tennem, hogy ez a pogi csak a sütés napján az igazi, de annyira finom, hogy másnapra biztosan nem marad belőle! Most végre elkértem a receptet Nketek! Farsangra pont jó!  

Ágfalvi pogácsa, Kép: László Márta

Ágfalvi pogácsa, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • ½ dl tej
  • 1 kockacukor
  • 3 dkg élesztő
  • ½ kg liszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • ½ kg tehéntúró
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk só
  • a formázáshoz is kell egy kis liszt
  • diónyi vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöd, megpucolod, áttöröd, és hagyod kihűlni. A tejet langítsd meg a cukorral, add hozzá az élesztőt, és futtasd fel. Végy egy keverőtálat, és tedd bele a margarinnal elmorzsolt lisztet, a túrót, a krumplit, a felfuttatott élesztőt, végül a sót. Jól gyúrd össze, majd fóliába burkolva egy éjszakára tedd be a hűtőbe. Másnap kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200 °C-ra. Ujjnyit vastagra nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett deszkán. A felvert tojással megkened a tészta tetjét, megszórod a a sajttal, majd kedvenc pogácsaszaggatóddal kiszúrod. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszed, és kistöd. Ágfalván ezzel a pogácsával várják a kedves vendéget! A kedves vendég meg csak tömi, tömi magába, mert nem lehet vele betelni Jó étvágyat!

ITT EGY MÁSIK SÜTI!

Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom! 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!