Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 25. 14:45 | László Márta

Töltött burgonyám a téli esti bulimhoz

Kinn a havas, téli táj, benn a meleg szoba, a sütő már duruzsol, és csak egy pár falat, egy korty bor kell egy jó kis baráti összejövetelhez! Ezt a fogást imádják egykori tévés kollégáim is. Tálalok, és jöhetnek a végeláthatatlan sztorik… Igazi téli csemege, amit ki kell próbálnod, és bátran variálhatod a tölteléket is!  

Töltött burgonya, Kép: pixabay

Töltött burgonya, Kép: pixabay

Hozzávalók hat éhes szájhoz:

  • 1,2 kg krumpli
  • 40 dkg főtt csirkehús
  • 25 dkg gomba
  • pár szál újhagyma felkarikázva
  • 5 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 dl besamellmártás
  • 1 dl fehérbor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A szép, egyforma méretű krumlikat megmossuk, héjastul sütőbe dugjuk, és megsütjuük. Kis kockára vágjuk a csirkehúst, majd fűszerezzük sóval, borssal, és hozzáadjuk a szintén kockára vágott főtt gombát.Jöhet jozzá a többi kellék. A kész krumplikat kettévágjuk, közepüket kikanalazzuk, megtöltjük a már kész masszával, és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Mehet az egész a forró sütőbe vissza, de most már csak annyi időre, hogy a sajt szépen megolvadjon, picit megpiruljon a tetején.Jó étvágyat!

Kelkáposzta és pöri, avagy mi az a plutyka?
Amikor elhíreszteltem, hogy plutykát készítek, szinte egyből jött a kérdés, mi az a plutyka… – írja az őrülten jó ételek szakértője. A válasz nehéz, mert semmilyen szótárban nem, szerepel ez a kifejezés. A tájszó egyébkként kelkáposzta főzeléket jelent, és egyébként meg nagyon finom, különösen jól fog esni ezekben a hideg, téli napokban!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!