Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 05. 14:45 | László Márta

Sós uborka télire

Úgy látszik, ez a hét a befőzés, a télre készülődés időszaka lett. Valahogy minden növény, gyümölcs, zöldség hamarabb érik.Akkor pedig nincs mit tenni, most kell feltölteni a kamránkat. Szerintem már meg sem lep senkit, hogy ez is a lőrinci nagymamám kis receptes füzetéből került elő! 

Uborkák mosótálban, Kép: pixnio

Kép: pixnio

Hozzávalók:

  • uborka
  • sós víz
  • kapor
  • meggyfalevél
  • torma
  • bors

Elkészítés:

A szép, ép, egészséges uborkákat megmossuk, beletesszük egy vajlingba, majd sós vízzel leforrázzuk. Úgy kell számolni, hogy 1 l vízhez 2 dkg sót adunk. Az egészet tegyük félre, és hagyjuk így kihűlni. Az alaposan kimosott befőttes üvegek aljára tegyünk kaprot, meggyfalevelet és egész borsot. Ügyesen az üvegekbe állítgatjuk a kihűlt uborkákat. Mindegyik tetejére jó sok hámozott tormát reszelünk. Közben a megmaradt sós vizet újra felforraljuk, és az így elkészített üvegekbe, az uborkákra öntjük, majd lekötjük. Mehet a spájzba. Sokan kedvelik, de januárnál tovább ne nézegessük a kamra polcán. (Nálunk addig bővel elfogy!) Irány a piac, és jó munkát!

Uborkabólé macskajajhoz
Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!