Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. május 13. 15:00 | László Márta

Sörtésztában sült gomba

Káprázott a szemem a barcelonai piacon, amikor azt a rengeteg féle gombát megláttam! Mint a helyiek elmondták, ezek mind kivétel nélkül a környéken teremnek! Ehhez képest nálunk nem annyira fényes a kínálat, de hozzuk ki abból is, amit lehet! És persze nem kell azonnal rántani! A hétvégi ebédhez ez is pompás lesz! Garancia rá, hogy anyukám receptje!

Gomba, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, forró, ecetes vízben kb. 5 percig főzzük. Összekeverjük a lisztet, a tojást és a sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A lecsöpögtetett gombákat jó alaposan “megfürdetjük” a sörös masszában, majd forró olajban pirosra sütjük. Anyu mindig rizzsel és tartárral tálalta. Én sem teszem másként! Jó étvágyat!

Erdei kincskereső
Csapadékos, de meleg időjárás vár ránk a következő egy-két hétben magas páratartalommal, ami tökéletes körülményeket teremt a gombáknak. A profik mellett amatőrök tömege is elindul ilyenkor az erdők ízletes kincseit gyűjteni. Ezért megosztunk néhány hasznos tanácsot, hiszen a gomba nem játék!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!