Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 20. 14:45 | László Márta

Püspöklila padlizsán rántva

Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el. 

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Hozzávalók:

Elkészítés:

“Kabátoljuk le”, vagyis pucoljuk meg a padlizsánokat. Vágjunk hosszában fél centi szeleteket, majd tengeri sóval sózzuk. Kisvártatva papírtörlővel itatgassuk le a nedvességet, és hagyományosan panírozzuk be. Én ezúttal is a wokomat kapom elő, és forró olajban aranysárgára sütöm. Újkrumplival vagy parázsburgonyával és tartármártással pedig egyenesen tökéletes! Nyűgözd le a barátaidat is! Jó étvágyat!

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket

Itt a grillszezon! A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!