Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 20. 14:45 | László Márta

Püspöklila padlizsán rántva

Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el. 

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Hozzávalók:

Elkészítés:

“Kabátoljuk le”, vagyis pucoljuk meg a padlizsánokat. Vágjunk hosszában fél centi szeleteket, majd tengeri sóval sózzuk. Kisvártatva papírtörlővel itatgassuk le a nedvességet, és hagyományosan panírozzuk be. Én ezúttal is a wokomat kapom elő, és forró olajban aranysárgára sütöm. Újkrumplival vagy parázsburgonyával és tartármártással pedig egyenesen tökéletes! Nyűgözd le a barátaidat is! Jó étvágyat!

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket

Itt a grillszezon! A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, élesztő nélküli leveles tészta, pudingpor, rétes, vanília

Sodrófás rétes

A blogszerző gyakorlatból tudja, hamarabb elkészül vele, mintha normál, házi rétest készítene. Krémes töltelékkel isteni.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!