Facebook hozzászólás
343

Márti töltött paprikája

Akkor köszönt be számomra az igazi nyár, amikor már zöldpaprikát és paradicsomot is lehet kapni a piacon. Imádok ilyenkor vásárolni! Mámorító illatokkal teli minden stand. Ez a könnyű egytálétel melegíthető is, így a kánikulában nem kell kétszer a tűzhely mellé állni. Másnap csak egy gyors mikrózás jön!     

Töltött paprika Kép pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 8-10 paprika
  • 30 dkg sertéshús
  • 8 dkg rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 kg paradicsom leve
  • 2 ek paradicsompüré
  • ízlés szerint só, cukor

Elkészítés:

A zöldpaprika tetejét levágjuk, magházát kivesszük. A sertéshúst megdaráljuk és összekeverjük a félig főtt rizzsel. A kockára vágott hagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd a masszába keverjük. A paprikákat lazán megtöltjük, azért lazán, mert a rizs még dagad! Tegyük egy lábasba, leöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyi épp, hogy ellepi. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és a pürét, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk azt is. Körülbelül még 20 percig kis lángon főzzük, hogy a leve besűrűsödjön. Ha kell, adjunk hozzá cukrot!

Próbáld ki dalmát paprikámat is!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!