Facebook hozzászólás
944

Márti gyors lepényhala francia molnár módjára

Ez talán a legkedvesebb francia receptem! Hamarabb imádtam, minthogy francia földre léptem volna! Ráadásul a franciák is nagyon szeretik – persze minden vidéken másként! És ez természetesen így is van rendjén! Én most a legegyszerűbb és leggyorsabb változatot mutatom meg! Ízletes és üdítő!  

Lepényhal jégen, Kép: publicdomainpictures
Az ízletes lepényhal, Kép: publicdomainpictures

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 4 lepényhal
  • 6 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • liszt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Szerencséd van, ha valamelyik nagyobb áruházban friss lepényhalhoz jutsz, de a fagyasztott változat is remek. Az előbbit pucold meg, az utóbbi olvaszd ki. Fűszered, majd kevés lisztben forgasd meg a szeleteket. Ugyancsak kevés forró vajban mindkét felét süsd pirosra, majd szűrőlapáttal emeld ki a szeleteket egy tálra. A megmaradt vajhoz add hozzá az olajat, majd a petrezselymet és a citromlevet. Tálad krumplipürével, díszítsd citromkarikákkal!

Itt egy másik francia különlegesség!
Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti: legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Kóstold meg ezt is, érdemes!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!