Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. február 07. 14:45 | László Márta

Hagymás céklasaláta, ahogy a finn barátaim készítik

Finn barátaim híresen ismertek egészséges életmódjukról, de ha hozzánk jönnek, mindig gulyással és rakottkrumplival indítunk! Ettől függetlenül én azért mindig ellestem valamit a lohjai lakás konyhájából. Megérte! 

Céklasaláta, Kép: pixabay

Céklasaláta, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Háromszoros hurrá a robotgépemnek, amin van nagy lyukú reszelési lehetőség, mert most pont erre van szükség! Szóval ezen lereszeljük a hagymát és a céklát, majd jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk cukrozzuk, majd tálbe rendezzük, a tetejét pedig karikára vágott póréhagymával díszítjük. A póréhagymát persze helyettesíthetjük karikára vágott újhagymával is! Jó étvágyat!

Karácsonyi asztalom céklakrémlevese

Imádom a céklát, de nemcsak azért, mert tele van antioxidánsokkal, magnéziummal, vassal, kalciummal, segít a rák megelőzésében, méregtelenítő és zsírégető hatása is van, hanem mert olyan bíbor színe van, hogy nem tudom levenni róla a szemem! Ezért is került a karácsonyi asztalra nálunk! Ráadásul gyors és olcsó is!   



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!