Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 13. 14:45 | László Márta

Karácsonyi asztalom céklakrémlevese

Imádom a céklát, de nemcsak azért, mert tele van antioxidánsokkal, magnéziummal, vassal, kalciummal, segít a rák megelőzésében, méregtelenítő és zsírégető hatása is van, hanem mert olyan bíbor színe van, hogy nem tudom levenni róla a szemem! Ezért is került a karácsonyi asztalra nálunk! Ráadásul gyors és olcsó is!   

Céklakrémleves, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Gyenge tűzön pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát. Add hozzá a meghámozott, ugyancsak kockára vágott céklát. 3-4 percig kevergesd a hagymával, majd öntsd fel az alaplével. Maximum 15 perc alatt puhára fő a cékla. Egy szeletet vegyél ki, tedd félre, majd a többi mehet a turmixgépbe. Adjuk hozzá a tejfölt és a citromlevet, sózzuk, borsozzok. Tálaláskor a félretett céklaszeletet vágd apró kockákra. Díszítsd a zöldekkel és a tejföllel együtt a tányérokat kedved szerint!

Mustáros céklaleves karamellizált szőlővel
Forrón, langyosan és hidegen is isteni ez a céklaleves – mondja Bodrogi Eszter, aki ezt varázsolta elénk a nagygombosi rozék kísérőjeként, és persze mondanom sem kell, hogy a must és a szőlő is Nagygombosról érkezett. A Fűszer és Lélek blog szerzője igazi őszi ételeként ajánlja ezt a költeményt! Elképesztően finom! Ja, és ez is csodásan mutat az ünnepi asztalon!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!