Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 24. 15:00 | László Márta

Egyszerű tojásos spárga

No, ha rájöttél, hogy itt a fogyókúra ideje, akkor lépj egészségesen! Az egyik legjobb segítőd a spárga. Szinte egyetlen kalória nincs benne, de a rostjai isteniek, és nagyon egészséges akár köretként, akár egytálételként szervírozzuk! És még guszta is! Már árulják a nagyobb bevásárlóközpontokban is.   

Spárga, Kép: pixabay

Spárga, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megmossuk, meghámozzuk, cérnával összekötve sós vízben puhára pároljuk a spárgát. Jénait kivajazunk, abba tesszük a főtt zöldséget, a maradék vajat közé rakjuk. Jól felverjük a tojásokat, az egészre ráöntjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített, közepes lángú sütőben sütjük, míg a sajt szépen meg nem sül a tetején.

Spárga brüsszeli módra
A tavasszal szezonális spárgának számos jó tulajdonsága van. A szénhidrát- és zsírtartalma elhanyagolható, annál fontosabb azonban a benne található rostok, vitaminok és ásványi anyagok mennyisége. Kandikó Éva hozta a receptet.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!