Facebook hozzászólás
282

Megkóstolhatjuk Magyarországot! Borbás Marcsi szerint nagyon finom…

Bár majd’ két hónap van még hátra a július 4–6-ai hétvégéig, érdemes előjegyeznünk ezt a három napot: péntektől vasárnapig ugyanis Budapesten, a Millenáris Parkban megcsodálhatjuk, megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk a magyar vidék gasztronómiai kiválóságait.

Hurka savanyúkáposzta-ágyon

Ebben a három napban Budapestre hozzuk egész Magyarországot, hogy az érdeklődők első kézből ismerhessék meg a vidéki életet, a hagyományos és modern gazdálkodást, a magyar ízeket és hagyományokat – mondták el azon a sajtótájékoztatón amelyen bejelentették az MTVA támogatásával megvalósuló Gasztroangyal-hétvégét. Borbás Marcsi ilyen címen 2011 óta futó sorozata már túljár a 100. adáson, és mint azt a műsor háziasszonya elmondta: „Nagyon szeretném, ha minél többen megismerhetnék szereplőinket, vendéglátóinkat, mert így át tudnak adni a világnak valamit a jókedvükből a termékeiken, ízeken, recepteken keresztül. Mindabból, amit így tudok egyszerűen megfogalmazni: Magyarország finom.”

A sorozat legkarizmatikusabb szereplői – gazdák, termelők, borászok, vendéglősök – kaptak meghívást az eseményre, hiszen ők tudják a leghitelesebben megmutatni a magyar vidék gasztronómiai értékeit. Ahogyan a műsorral, a rendezvénnyel is szeretnék felhívni a figyelmet a kézműves, hagyományos, minőségi és magyar termékek fontosságára, és azokra az emberekre, akik kétkezi munkájukkal készítik ezeket. A rendezvény átfogja az egész magyar gasztronómiát a termelőktől, a kézműveseken át a konyhaasztalig.

Igazi fesztiválrajongók a magyarok!
Szeretünk fesztiválokra járni: minden harmadik magyar egy évben legalább egyszer ellátogat egy ilyen eseményre – állapítja meg egy kutatás.
A hazai fesztiválrajongók elsősorban a gasztronómiai és könnyűzenei rendezvényeket kedvelik.

A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el a kétóránként induló „minitanfolyamokon” hússütésről, kenyérdagasztásról, lekvárok, szörpök, savanyúságok befőzéséről, készítéséről. A kiállítók folyamatosan bemutatókat tartanak, kóstolókkal kedveskednek, és árusítják portékáikat, meghívott hírességek és chefek bemutatók keretében sütnek-főznek majd. Az érdeklődők megkóstolhatják a műsorban látott Gasztroangyal-recepteket: a bajai halászlétől a karcagi birkapörköltön át a legnépszerűbb ételek készülnek majd el. A Magyarország finom – Gasztroangyal a Millenárison esemény házigazdája természetesen Borbás Marcsi, akivel személyesen is találkozhatnak majd a látogatók.

A gasztroprogramok mellett koncertek is várják a látogatókat, meg persze kivetítőkön a futball-világbajnokság is követhető lesz, hiszen egy igazi focirajongó még a finomságok kedvéért sem mondhat le a vébé eseményeiről. De hát nem is kell… Jegyek már kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!