Facebook hozzászólás
886

Már szervezik az első magyar homokszobor fesztivált

Hagyományteremtő céllal, Homokszobor Fesztivált szerveznek idén a Pest megyei Tinnyén. A Guinness-rekorder szobrászművész, Monostori Ferenc ötlete alapján a múlt évben, saját erőből már létrejött a településen a négy világvallásról készített alkotásokból álló, ingyenesen látogatható kiállítás, amelynek országszerte nagy híre lett, és több mint ötezer ember jött el azt megnézni.

Alvó ember homokból, Kép: Monostori
Kép: Monostori

A sikeren felbuzdulva 2019-ben már egy 6+1 szoborból álló bemutatót szeretnének tartani, ami köré családoknak szóló programokkal színesített, nyári zenei fesztivált álmodott meg a művész és csapata.

Indián fej homokból, Kép: Monostori
Kép: Monostori

− Külföldön óriási érdeklődés övezi a homokszobrászati kiállításokat. Chilétől, Németországon át Ausztráliáig én is számtalan helyre eljutottam, kiállítottam, és világszerte azt láttam, hogy ezek a szobrok utat találnak az emberekhez, mosolyt csalnak az arcukra, és élvezettel fotózkodnak velük.

Pörgős év előtt áll Farkasházi Réka, videóval mutatjuk
Télbúcsúztató koncertet ad Réka és a Tintanyúl március 2-án a Hatszín Teátrum színpadán. Érdemes jelmezben érkezni, mert remek nyeremények is várják a résztvevőket.

Hatalmas öröm azt látni, hogy, amit csinálok, azt ennyire magáénak érzi mindenki korra, nemre, felekezetre, iskolai végzettségre tekintet nélkül itthon is, külföldön is. Pont, ezért gondolom azt, hogy Magyarországon, és ezen belül szűkebb pátriámban, Tinnyén ideje volna állandó kereteket adni a homokszobrászati alkotásoknak – mondta Monostori Ferenc.

Szobor és alkotó homokból, Kép: Monostori
Kép: Monostori

A fesztivál szervezése nagy erőkkel elindult a napokban. Monostoriék a közösségi támogatás erejében bízva kampányt is indítottak az Indiegogo oldalon. A cél, hogy összegyűjtsenek 14.000 dollárt, amelyből a 6+1 szobor létrehozásán – egy szoborhoz minimum 15-20 m³ homokra van szükség – túl megvalósítanák régóta dédelgetett tervüket, a kiállítást kísérő fesztivált is, hogy a szobrok élvezete mellett többn apos családi programként is látogatható legyen a rendezvény.

Elefánt budha homokból, Kép: Monostori
Kép: Monostori

Azt, hogy Kossuth, Konfuciusz, Jézus és még számtalan híres figura megépítése után idén kiket öntene homokba, arról Monostori Ferenc még egy darabig nem szeretné fellebbenteni a fátylat. Csak annyit árult el, hogy lesz meglepetés bőven, de addig is tervez, végzi az előkészületeket, várja a felajánlásokat, hogy mielőbb elindulhasson a munka látványos része, és kinőjenek a földből az új homokóriások.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!