Facebook hozzászólás
340

Hamarosan nyílik az állatkerti vidámpark!

Az egykori Vidám Park területét a Fővárosi Állat- és Növénykert vette át.  A régi park egy részén a műemlékjátékok mellett tavasszal állatsimogatók is  várják majd a gyerekeket. Idén már üzemelni fog a körhinta, a barlangvasút, a dzsungelvasút, a mesecsónak és jó eséllyel a hullámvasút is, de látogatható lesz a tükörlabirintus és az elvarázsolt kastély is.

Az egykori Vidám Park területe már 2013 márciusában az állatkerthez került, de a régi játékokat csak az elmúlt hónapokban értékesítették, illetve szerelték le, így a területet valójában csak ez év februárjában vehette át az állatkert. A helyszínen maradó játékok átadása így tavasszal várható.

A bontás alatt álló dodzsem – Kép: MTI/Kovács Attila

„Első lépésként arra törekszünk, hogy a játékok használata biztonságos legyen. A hullámvasút esetében például hátravan még az építmény éves műszaki átvizsgálása, amelyet a vidámpark egykori üzemeltetője fog elvégezni. Emellett átköltöznek a területre a tevék, az alpakák, a parasztudvar lakói és a flamingók, valamint az állatsimogató is” – tudta meg az MTI Persányi Miklóstól, a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatójától. A  vidámparki terület benépesítésére új fajokat is beszereznek, többek között különböző szarvasféléket, malacos vaddisznókat, tülkösszarvúakat, Heck-marhákat és négyszarvú juhokat, de a lovagoltató és az állatsimogató is új lakókkal bővül majd.

Az átvett játékok és az állatos látnivalók mellett több családi játszóhelyet és élményprogramot is kínál majd az állatkert: lesz például egy Manófalva elnevezésű létesítmény és egy új játszótér is, a nagyobbakat pedig egy kalandpálya várja majd.

Karám építéséhez gyalulják a fát – Kép: MTI/Kovács Attila

Emléket állítanak majd az egykori Vurstlinak, az Angol Parknak és a Vidám Parknak is, így múzeum kialakítását is tervezik, ahol a helyszín története mellett a területen maradt emlékeket, feliratokat, tárgyakat is bemutatják majd.

Az állatkerti belépők érvényesek lesznek az új területre is, de lesz lehetőség külön a szórakoztató parkba is bemenni. Ez a jegy a tervek szerint 500 forintba kerülni, a játékokra pluszpénzért lehet majd felülni.

A tavasszal megnyíló attrakciók jó része csak ideiglenesen lesz felállítva, hogy a későbbi, nagyobb átalakításokat ne befolyásolják. Az Állatkert honlapján, egy új felületen keresztül a vidámparki terület fejlesztéséről, programjairól is olvashatnak, tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ki menti meg a tigriseket?
A szibériai tigris különleges és veszélyeztetett nagymacskaféle. Bár vadászata szigorúan tilos, nagyon nehéz megvédeni az orvvadászoktól, hiszen például oroszországi élőhelyén a szegény sorban élők egyetlen elfogott példányért éves fizetésük többszörösét is megkapják. A WWF 1994 óta folytat nagyszabású programot Oroszországban e csíkos nagymacskák megmentéséért.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!