Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 08. 17:45 | László Márta

KAROSSZÉK ELDOBVA

Gyere táncolj, gyere táncolj még!…

Emlékeztek erre a jó kis Szűts Judit nótára? Roptuk rá a dizsiben! De ez régen volt, most azonban a Let’s groove csapata hív tánca. Nemrég a Szabadás hídon rendeztek közös bulit, és majd nyolcvanan ropták az Earth Wind & Fire “Let’s groove” című dalára készült koreográfiát. Augusztus 20-án délután 4-kor a Kopaszi gáton várnak mindenkit, nagyjából 9-től 99 éves korig egy kis mozgásra! Húzzunk bele!

Közös táncra hívott mindenkit a Let’s groove csapata nemrég, amikor funky-tól volt hangos a Szabadság-híd. A Let’s groove közösségi tánc fő célja, hogy a résztvevők hátrahagyva a karosszéket közösen táncoljanak el egy-egy előre elkészített koreográfiát.

Össztánc a Szabadság hídon, Kép: letsgrove.hu

Össztánc a Szabadság hídon, Kép: letsgrove.hu

Az első közösségi táncot az Earth Wind & Fire “Let’s groove” című dalára készített koreoráfiát Varga Ágnes, a Jamland TSE koreográfusa álmodta meg. A lépések valóban könnyen elsajátíthatók voltak, mingegy 80-an táncoltak nők és férfiak egyaránt a vasárnapi napsütésben a Szabihídon, és persze megannyi kedves nézőt vonzva maguk köré. Jöttek teljesen amatőrök, kezdők, halódók és profik is 9-99 éves korig. Táncoltak zumbások, hip-hoposok, balettosok és táncimádók.

Nemcsak a húszéveseké a világ!
Nem mozgunk eleget! A mozgásszervi megbetegedések, a fájdalom és számos időskori probléma hátterében ez áll! Csupán minden ötödik magyar sportol rendszeresen, a 60 év felettieknél pedig még rosszabb ez az arány. Ennek következtében a nyugdíjasok 80%-ának fáj a mozgás! A terápiás lehetőségekről és a megelőzésről beszélt Dr. Zolnay Péter reumatológus, fizioterápiás szakorvos, aki a Szenior-mozgásprogram szakértője.

– Nagyszerű élmény volt számunkra, varázslatos emberekkel, remek hangulatban, napsütésben, hőségben, de nagyon lelkesen. Nettó örömtáncban lehetett részünk – mondta Gönczi Dorka ötletgazda.

A következő közösségi “össztáncot” augusztus 20-án, 16:00-órakor a BudaPart – Kopaszi gáton rendezik. Ott már egy újabb dalra készített koreográfiát tanulhatnak meg a csatlakozni vágyók. Justin Timberlake – Can’t stop the feeling című dalára Fleck Annamária a Cool Dance School tanára találta ki a látványos tánclépéseket. Ha kedvet kaptál, jelentkezz itt, vagy a honlap aljára görgetve.

Természetesen az előző táncot sem érdemes elfelejteni, mert az ősszel eltáncoljuk egymás után mindkettőt egy remek koncert előtt. A szervezők várják a táncra jelentkezőket és a támogatókat egyaránt, hiszen a tánc önfeledt sport, egészséges, élményt adó, közösségépítő és összetartó tevékenység. Mindemellett képes arra, hogy a közös tevékenységnek köszönhetően a generációk újra egymásra találhatnak. Mivel 2018 a családok éve, ezért kiemelten várnak olyan közösségeket, ahol gyermekek vannak, hiszen ezzel kirobbanthatóak a mobiltelefon és alkalmazásaik rabságából. Egy egyedülálló programba vonják be őket, amelyben büszkék lehetnek magukra és szüleikre, testvéreikre a közös tánc élménye révén.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!