Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 29. 11:00 | Krajcsó Judit

BUNGEE FIT

Itt az új fitnesz-őrület: repülés-élmény gumikötéllel

A fárasztó edzések helyett repülés-élményt kínáló új fitnesz-őrület érkezett  Magyarországra.A Bungee fit egy gumikötél segítségével történő mozgásforma, amely az edzők szerint úgy fejleszti izmainkat, hogy észre sem vesszük.

A legújabb fitnesz-őrület Thaiföldről indult hódító útjára, eredetileg táncos fellépésekhez fejlesztették ki, mára a világ számos pontján óriási sikernek örvend, s már Budapesten is elérhető.
A Bungee fit lényege, hogy a többi testedzéssel ellentétben nem monoton, a foglalkozás csoportosan, vidám hangulatban, a “fellegekben” történik. Nagyon élvezetes, így mindenki számára közkedvelt mozgásforma lehet.
Renes Szilva edző és forgalmazó arról beszélt, hogy a Bungee fit egy nagyon intenzív edzésforma, ami ráadásul látványos is a külső szemlélők számára.

Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

„A 60 perces óra, jótékony hatással van a mély izmainkra. Fejleszti a főbb és stabilizáló izmokat is. Nem csak  a törzs mélyizmaira koncentráló edzés, hanem szuper hatékony zsírégető mozgásforma! A gyakorlatok száma végtelen, akár 600 kalóriát is elégethetünk alkalmanként” – magyarázta.
Az ugrások és mozgások végrehajtásában segítséget nyújtó gumikötél egyik végét a plafonra rögzítik, a másik végét pedig a derekat körülölelő övre.
A koreográfiák könnyen elsajátíthatók, semmilyen előképzettséget nem igényelnek, az eszközök pedig teljesen biztonságosak, hiszen 500 kilogrammig terhelhetőek.

Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

„Kifejezetten jó családi program is lehet, ha az anyuka a gyermekével érkezik. Mindketten meg tudják csinálni a gyakorlatokat, ráadásul jól is érzik magukat közben. A gyerekek körében a repülésélmény miatt népszerű a Bungee fit.” – magyarázta Renes Szilva. Az edzéshez csupán egy kényelmes, zip-zár és egyéb kiegészítő mentes ruházatot kell magunkkal vinni.
Renes Szilva azt is elárulta, edzőket is keresnek, akik szeretnék elsajátítani a mozgásforma alapjait, hogy minél több terembe eljuthasson az eszköz és ez által szélesebb körben megismerhessék azt a sportolni vágyók.

Heti 750 perc – csak ennyi kell, hogy életben maradj
A legújabb, 17 országra kiterjedő vizsgálat igazolta az életmód orvoslás rég hangoztatott állítását, miszerint a mozgás akár életet is menthet. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke a felmérés eredményeit és a pontos ajánlásokat ismertette.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!