Facebook hozzászólás
253

Fejlesztenéd a nyelvtudásod? Vitatkozz!

Johnny K. Palmer, énekes, dalszövegíró, 1984-ben született Budapesten, azóta pedig Amerika, Németország és Magyarország között ingázik. 2010-ben kezdett el aktívan a zenével foglalkozni, azóta pedig számos magyar énekesnek írt már slágert, illetve dalszöveget, magyarul és angolul. A Bar-Angol felkérésére megosztotta az érdeklődőkkel nyelvtanulási trükkjeit.

Johnny K. Palmer
Kép:Facebook

„Magyarul, angolul és németül is beszélek. Születésem óta beszélek magyarul és angolul, ezért mindkettőre anyanyelvemként tekintek. A németet pedig az általános iskolában kezdtem el tanulni”- kezdte Johnny.

„Sokszor érzem úgy, hogy egymásba folyik a három nyelv. Például, ha sok ideig tartózkodom egy helyen, akkor általában azon a nyelven jut eszembe először a kifejezés, amit keresek. Miután a legtöbb időmet Magyarországon töltöm mostanában, így elsősorban magyarul jutnak eszembe a szavak”- folytatta.

A zenész szerint nagyon fontos az angol nyelv, hiszen annak segítségével bárhol feltalálhatjuk magunkat és megkönnyíti a kommunikációt. Azonban a nyelvtanulással kapcsolatban nem a megszokott módszerek híve.

„A nyelvtanulás részemről soha sem volt tudatos. Inkább passzív tevékenység volt. Játszottam a gyerekekkel, olvastam a Donald Kacsát. Autodidakta módon, játszva tanultam meg a nyelvet és a kifejezéseket. Mivel nem hagyományosan iskolai környezetben sajátítottam el a magyar nyelvet, így a beszédben sokkal erősebbnek érzem magam, mint írásban. A német nyelvet viszont már az iskolában kezdtem el tanulni, és azt gondolom, hogy mindhárom esetében nagyon fontos volt az aktív gyakorlás.”

Egyre népszerűbb az online nyelvtanulás! Jobban megéri?
Napjainkban egyre népszerűbbé vált az otthonról történő, vagy más néven online nyelvtanulás. Ehhez nincs szükség egyébre, mint egy számítógépre, mikrofonra és internetkapcsolatra.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyire beszélnek jól angolul a magyarok Johnny-nak igen vegyesek a tapasztalatai.

„Találkoztam már olyan magyarokkal, akik kifejezetten jól beszélnek angolul, bátrak, ügyesek. De ismerek olyanokat is, akik nagyon jól ismerik a nyelvtant, alapvetően jól beszélnek angolul, de nem mernek megszólalni. Az a véleményem, hogy a gyakorlatban soha nem az a legfontosabb, hogy tökéletes nyelvtani szerkezetben fogalmazz meg egy mondatot, hanem az, hogy próbáld meg, és ne félj megszólalni! Ha csak a saját tapasztalataimból indulok ki, sokkal egyszerűbbé teszi a nyelvtanulást, ha izgalmas programok között jó hangulatban, megteremthetjük magunknak a nyelvtanuláshoz szükséges intenzív környezetet”- emelte ki Johnny.

http://angolkommunikacio.hu/program/



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!