Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. szeptember 23. 17:00 | PP-Eletforma

őszi trend

Se nem mini, se nem maxi – középhossz a nyerő!

A szoknyahosszok szezononként mindig változnak valamicskét. Ha már annyira mini a divat, hogy nem is lehetne szoknyának nevezni, akkor ismét a hosszú jön. A kettő között pedig az arany középút.

A midi szinte mindenkinek jól áll – Képek: Pinterest

Az igazán nőies megjelenés kulcsa a szoknya, bárki bármit is mond. Az idei őszi szezonra érdemes beszerezni egy az ötvenes évek sziluettjeit idéző, szűk derekú, lábszárközépig érő darabot, hogy igazán divatosak legyünk. A lábszárközépig érő – más néven midi – szoknyák pedig igazi kedvencekké válhatnak, mivel számtalan módon variálhatók, minden stílusba beilleszthetők, és szinte mindenkinek jól állnak.

A magas lányok szinte bármelyik darabot levehetik a polcokról, az alacsonyabbaknak viszont nagyon oda kell figyelni, hogy a hossz megfelelő helyen „vágjon el”. Meg lehet találni azt, ami akár egy kifejezetten aprócska nőn is jól mutat, de egy rossz választás nagyon összenyomhatja az alkatot. Ezért kisebbeknek inkább a térd körüli hossz javasolt, és mindenképp kerülni kell a lábközép alá érő fazonokat.

Érdemes kísérletezni, mert egy jó midiszoknya szűk derékrésze kiemeli a karcsúságot – de vékonyabbnak mutatja azt is, aki esetleg nem éppen klasszikus nádszálalkat. A bő, sok anyaggal készülő szoknyarész pedig éppen a legtöbb nőnél problémás területet, a hasat, csípőt és feneket fedi el jótékonyan. Ami pedig kilóg, az a karcsú lábszár és vékony boka. Nem is kívánhatnánk ennél többet.

Mint ezt sokszor elmondtuk, a szabás kulcsfontosságú! Egy jól kiválasztott darabban istennők leszünk, ha viszont nem a nekünk való forma mellett döntünk, inkább „ténsasszonyos” lesz a végeredmény.

Lábközép alatti hosszt a magasabbak válasszanak

A midiszoknya másik nagy előnye, hogy tulajdonképpen bármilyen alkalommal bevethető. A most különösen divatos A-vonalú típusok egy laza pólóval hétvégi viseletnek is jók, de egy elegáns toppal és magassarkúval az irodában sem lehet ellenük kifogás. Sőt, a midik közé tartozik a titkárnős stílus klasszikus és vadító alapdarabja, a ceruzaszoknya is! (Ami ráadásul szintén karcsúsító fazon.) Minden irodai munkát végző nő szekrényében lennie kéne legalább egy ilyennek.

Ha valami játékosabbra vágyunk, jöhetnek a pörgős, selymes verziók vagy a kislányos rakott szoknya, térd alá érő változatban. Egy térd alá érő csipkeszoknyával pedig bármilyen partin, színházban vagy esküvőn jól öltözöttek leszünk.

Hogy a hatás biztosan tökéletes legyen, érdemes szűkebb szabású felsővel és lehetőleg magas sarkú cipővel vagy kecses balerinatopánnal társítani a bő midiszoknyákat, így biztosan a karcsúságot emelik majd ki.

A klasszikus szabályok viszont éppen azért vannak a divatban, hogy áthágjuk őket. Tehát aki bátrabb és még divatosabb összeállításra vágyik, felejtse el, hogy bő szoknyához szűk felső dukál! Bátran választhatunk kifejezetten bő pólót vagy blúzt is, csak arra figyeljünk, hogy a derékvonal mindig maradjon kiemelt! Tehát vagy egy rövidke felső a megoldás, ami épp csak engedi kivillanni a hasat, vagy a betűrt viselet működik jól.Sőt, akár egy szintén nagyon divatos bakancsot is társíthatunk a nőies aljhoz, nagyon stílusos megoldás lehet, de ezt azért inkább csak a magas lányoknak ajánlanánk – és semmiképpen nem az irodába.

A szűk derékrész karcsúbbnak mutat

 

Még egy új trend: a jó meleg pokróc!
Ősszel nem nagyon vágyunk másra, mint hogy egy jó meleg pokrócba burkolózhassunk. Szerencsére idén ezt úgy tehetjük, hogy közben a legújabb divat szerint öltözködünk!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!