Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. április 26. 19:00 | Krajcsó Judit

Tormás reteksaláta – nem csak fogyókúrázóknak

Amióta szigorúan fogyókúrázom, és szinte zöldséget eszek salátával, mindenféle aktuálisan megjelenő alapanyagból összedobok valamit. Ez a retkes finomság nem csak önállóan, de natúr csirkemellek párjaként is kiváló. Persze nem csak a fogyni vágyók kedvence lehet…

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 csomag retek
  • 1 kiskanál torma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2 kanál balzsam ecet
  • só, bors,
  • 2-3 deci joghurt

Elkészítés:

A retket megpucoljuk,(ha friss és gyenge, akkor elég alaposan megmosni) karikákra szeljük, enyhén besózzuk, majd a torma-olíva-balzsam ecet együttesében megforgatjuk és egy picit (15 perc) hagyjuk összeérni. A joghurtot borssal sóval (vigyázat, csak keveset!) ízesítjük, majd ráöntjük az előző retkes keverékre, és összekeverjük. Petrezselyemmel, vagy tetszés szerint kaporral megszórjuk, amikor tálaljuk. Önállóan vagy sült húsok mellé is fantasztikus!

Aki a csirkét a salátában is szeretné viszontlátni, annak ezt a gombás- csirkés változatot ajánljuk!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!