Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. március 01. 19:00 | Krajcsó Judit

Gombás csirkesaláta joghurtos öntettel

Amikor az ember munkából hazafelé baktat, már a vacsorakészítésen gondolkodik. És micsoda szerencse, ha összefut egy olyan ismerőssel, aki rögtön ötletet is ad hozzá. Így készült el az első és nem utolsó csirkesalátám is, köszönet érte Valinak, aki akkor szóban azonnal tálalta a vacsorát.

Hozzávalók:

  • 25 deka csirkemell
  • bors,
  • olíva olaj

Öntethez:
bors, 2 evőkanál balzsamecet, só, 1/2 kanál olíva olaj
Salátához:

  • 1 zöldsaláta,
  • 2 kisebb paradicsom,
  • 20 deka gomba,
  • 4 főtt tojás
  • 2 deci joghurt,
  • parmezánsajt,
  • oregáno

Elkészítés:
A csirkemellet 2 -3 darabra vágtam, majd sóztam, borsoztam és olíva olajon mindkét oldalát megsütöttem. Kivettem az olajból, majd ugyanebben megpirítottam a nagyobb darabokra vágott gombát. Amikor készen lett, papírtörlőre kiszedtem, hogy a leve “felszívódjon”. Az öntethez a balzsamecetet összekevertem az olíva olajjal, majd ízesítettem sóval, borssal.

A tálaló tányérra rátettem a megmosott zöldsalátát, a közepére a gombát , köré pedig a négybe vágott főtt tojásokat és a felszeletelt paradicsomot. Az öntettel meglocsoltam, majd a gomba tetejére ráhelyeztem a sült csirkemelleket. A joghurtot sóztam, borsoztam és a csirkehús tetejére öntöttem. Végezetül mindezt megszórtam az oregánóval, és a reszelt parmezánnal.
Olyan gyorsan eltűnt a tányérról, hogy megfogadtam, legközelebb dupla adagban készítem.

Már korábban készítettünk egy zöldséges csirke rakottast is. Emlékeztek még rá?



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább
hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!