Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 10. 18:00 | Csaba Steffel

Ropogós saláta füstölt makrélával, tormás öntettel

Direkt jót teszünk a derékbőségünknek azzal, ha este már nem terheljük a gyomrunkat nehéz ételekkel. Egy joghurtos öntetes, füstölt halas saláta remek választás hét közben – is – vacsorára.

Hozzávalók:
füstölt makréla
saláta levelek
kígyóuborka
szárzeller
2 pohár natúr joghurt
1/2 citrom
3 ek. olívaolaj
1 tk. kristálycukor
friss torma
friss kapor
bors, só

Elkészítés:

Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, aprított kaporral, a cukorral és egy fél citrom levével alaposan összekeverjük. Egy kis darabka friss tormát (3-4 dkg) meghámozunk, és belereszeljük az öntetbe, majd az olívaolajjal szép krémesre kavarjuk; legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
A salátához a szárzellert kicsit ferdén, szép vékonyan felszeleteljük, a uborkát félbe vágjuk, egy kis kanállal kikaparjuk a magjait, és ezt is felszeleteljük, tépkedett saláta levéllel összeforgatva tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, ügyesen rárakjuk a makréla darabkákat.
Csak egy kis plusz: nagyon jót tesz ennek a salátának, és a makrélának, illetve a füstölt halaknak, ha egy picike citromhéjat reszelünk rá. Csaba többi receptjét itt találjátok.

 

 

Érdemes a füstölt halakkal megbarátkoznunk, hiszen remekül színesítik konyhai repertoárunkat. Na és persze finomak! A szendvicskrém receptjét a képre kattintva már olvashatod is!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!