Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 24. 12:00 | Somogyi Zoltán Max

Füstölt halas szendvicskrém

Füstölt hal, tonhal, egyre megy, ha arról van szó, hogy egészséges ételeket, szendvicskrémet, salátát készítsünk. Érdemes velük megbarátkozni, hiszen remekül színesítik konyhai repertoárunkat amellett, hogy egészségünknek is jót tesznek.

Füstölt halas szendvicskrém, Kép: maxkonyhaja.hu

Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

25-30 dkg füstölt pisztrángfilé
20-25 dkg krémsajt
1 kisebb piros paprika (kápia, kaliforniai) kis kockákra vágva
2 evőkanál tejföl
2 evőkanálnyi majonéz
2 teáskanálnyi mustár
2 teáskanálnyi aprított kapor zöldje
pár csepp citromlé, őrölt bors, tálaláshoz apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

1. Keverjük ki a krémsajtot a tejföllel, a mustárral, a majonézzel. Csepegtessünk pár csepp citromlét a halfilére, hintsük meg őrölt borssal, és törjük össze villával.
2. Keverjük bele a kaporral és a paprika darabokkal együtt a tejfölös krémsajtba. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk még. Lefedve legalább 2 órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: fogyaszthatjuk szendvics feltétként, mártogatósként (akkor érdemesebb hígabbra készíteni), vagy önmagában, zöldséggel, tortillával.

Tonhalas tésztasaláta, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Ennél a salátánál nincs egyszerűbb, ez egészen biztos. Tésztafőzés, konzerv kibontás, majonéz összekeverés, tálalás. Ennyi az egész. Receptjét megnézheted a fotóra kattintva.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!