Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 12. 18:00 | Bartek Kata

Narancsos zabkeksz

Ha szeretnél cukor nélküli életet élni, és használod a lassan felszívódó szénhidrátokat az étrendedben, ez a keksz igazi Jolly Jokerré válhat a repertoárodban.

Hozzávalók:
300 g zabliszt
1 tk sütőpor
150 g vaj
3 evőkanál zabpehely
1 narancs héja (kezeletlen héjút válassz)
2 evőkanál apróra vágott édesítőszeres étcsoki (én csokipasztillákat vágtam még össze)
30 g eritrit (sztíviával erősített változat)
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás

Elkészítése:
Először összemérem a száraz alapanyagokat, majd mehet hozzá a vaj, a tejföl, a tojás és a vanília kivonat és a narancs héja is. Mivel azt szerettem volna, ha intenzíven narancsos lesz, nem hagyományosan lereszeltem, hanem, hámozóval leváGtam a narancs héját, és azt apróra összevágva tettem a tésztába. Az egészet összegyúrom, majd hengerré formálom és fagyasztóba teszem 20 percre, hogy megdermedjen. Ezután felszeletelem. lehetőleg minél vékonyabb szeleteket vágj, mert ahogy a képen látod nekem egy kicsit vastagabb lett, ettől függetlenül így is nagyon finom lett. Végül 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm (12-14 perc). Kata többi receptjét itt találjátok.

Házi pilótakeksz, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Vannak gyerekkorunknak ikonikus ízei, nekem az egyik ilyen a Pilóta keksz íze. Nyilvánvalóan ez nem pont olyan, de nagyon kellemes, hasonlít is az eredetire, és pontosan tudom, mi van benne. Csakis az, amit én beletettem. Mesterséges adalékokat márpedig nem tartok itthon, úgyhogy az nem is kerülhet a kekszbe. Receptért kattints a képre!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!