Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 19. 18:00 | Kandikó Éva

Házi pilóta keksz

Vannak gyerekkorunknak ikonikus ízei, nekem az egyik ilyen a Pilóta keksz íze. Nyilvánvalóan ez nem pont olyan, de nagyon kellemes, hasonlít is az eredetire, és pontosan tudom, mi van benne. Csakis az, amit én beletettem. Mesterséges adalékokat márpedig nem tartok itthon, úgyhogy az nem is kerülhet a kekszbe.

Házi pilótakeksz, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

24 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
18 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája

ganache:

10 dkg étcsokoládé
10 dkg habtejszín
1 evőkanál méz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha elkészült, becsomagoljuk, betesszük a hűtőbe úgy 40 percre.
Ha a tésztában a vaj visszahűlt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 2-3 mm vastag köröket szaggatunk ki belőle. A legkisebb pogácsaszaggatómat használtam erre a célra. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a korongokat, lehet közel tenni őket egymáshoz, mert nem nőnek meg. Aztán végignyomkodtam őket sütipecséttel, jó móka 🙂 180 fokon 10 perc alatt megsültek

A tejszínt felforraltam, beletettem a mézet, majd ráöntöttem csokoládépasztillákra (van most itthon egy kilós kiszerelésű Callebaut, hát brutálfinom…), és amikor azok elkezdtek olvadni, fényesre kevertem a krémet. Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, de aztán muszáj hűtőbe tenni, hogy olyan állagot kapjon, amivel már nemcsak a konyhapultra, de a kekszekre is jut ganache.
Megtöltöttem a kis korongokat, majd légmentesen záródó műanyag dobozban a hűtőbe tettem őket, és reménykedem, hogy némelyik még megéri a másnapot.

Oreo kekszes sütinyalóka
Mutatunk egy másik receptet is, ennek egy ismert kakaós keksz az alapja, de mi összetörtük, kevertük, kavartuk, és nyalókát csináltunk belőle.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!