Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 15. 18:00 | Hajós Ágnes

Kaszinótojás

A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!

Kaszinótojás, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 10 db-hoz:

5 tojás
1 ek mustár
5 dkg sűrű krémsajt
1 kis csokor petrezselyem
1 szardellafilé
só, frissen őrölt bors
1 tk majonéz
A tetejére:
1 tk majonéz
2 ek tejföl
1 csipet só
3 tk zselatin
A tálaláshoz:
Salátalevelek, franciasaláta
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kihűtjük. Hosszában félbevágjuk, a sárgájukat egy tálba kaparjuk. Hozzáadjuk a mustárt, szétnyomkodott szardellát, apróra vágott petrezselymet, majonézt, sót és szép adag frissen őrölt borsot. Simára keverjük (nyomózsákba töltjük) és elosztjuk a tojássárgák helyén.
Egy tálon elrendezzük a salátaleveleket és némi franciasalátát, töltött felükkel lefelé elrendezzük rajta a tojásokat.
A zselatint felforrósítjuk 3 ek vízzel, addig kevergetjük, míg az összes szemcse feloldódik. A majonézt, tejfölt és sót simára keverjük a zselatinos vízzel, óvatosan kanállal elosztjuk a tojások tetején. Pár percre hűtőbe toljuk, míg megdermed, majd piros arannyal díszítjük a tetejét.

Halpástétom – hidegtálakhoz is
Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal – a modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!