Facebook hozzászólás
970

Halpástétom – hidegtálakhoz is

Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal – modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!   

Halpástétom, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 40 dkg hekk
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg sárgarépa
  • 6 fej hagyma
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

Aprítsd fel a megtisztított sárgarépát, hagymát, majd pirítsd meg gyengén. Jöhet hozzá a halfilé, fűszerezd, és süsd meg. Az egészet daráld le kétszer, majd tedd keverőtálba, add hozz a vajat, és keverd szép habosra. Kenheted egyből bagettszeletekre, de fóliába rakva formázhatod hurkára. Tedd hűtőbe, és tálalás előtt szeleteld fel, helyezd szép tányérra. Az ínyenceknek biztosan ízleni fog! (Készíthetsz zselatinnal francia salátát is, és megtöltheted vele, egyszóval rengeteg a variáció!)

Tonhalas tésztasaláta
Ennél a salátánál nincs egyszerűbb, ez egészen biztos. Tésztafőzés, konzerv kibontás, majonéz összekeverés, tálalás. Ennyi az egész. Ráadásul variálhatjuk zöldségek hozzáadásával, szóba jöhet a borsó, a kukorica, a kápia paprika. Turbózhatjuk petrezselyemmel, snidlinggel, kaporral, citrommal. Mi kell még a boldogsághoz? A RECEPT!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!