Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 02. 19:00 | Krajcsó Judit

Gombás makarónis pizza – tészta tészta hátán

A hagyományos pizzához persze köze sincs, de ízhatása és talán a formája mégis arra emlékeztet. Aki pedig szereti a tésztát és főként a makarónit, az most örülni fog ennek a laktató egytálételes változatnak.

Hozzávalók:

  • 40 deka makaróni
  • 30 deka gomba
  • pulykamell sonka v. bármilyen felvágott
  • sajt,
  • ketchup,
  • oregano,
  • kevés vaj

öntet:

  • 2 tojás
  • 1 pohár joghurt v. főzőtejszín
  • kevés só

Makarónit sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a kockára vágott sajtot, és az előtte megdinsztelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és egy hőálló edénybe tesszük. A tetejére vajat darabolunk, megszórjuk reszelt sajttal, ketchuppal meglocsoljuk, ráöntjük az öntetet, és végül megszórjuk oregánóval. 2oo fokon előmelegített sütőben kisütjük. Miután kivesszük a sütőből ismét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

A csirkehúsos krumplifészek is egy remek különlegesség! Kipróbáltad már?

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!