Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 01. 19:00 | Krajcsó Judit

Csirkehúsos krumplifészek – egy különleges vacsora

Nem szokványos krumplipürével készítettük ezeket a fészkeket, amelyek belsejébe most nem a tojást, hanem ízletes csirkehús-darabokat rejtettük el. Nagyon gyors és laktató vacsorát varázsoltunk belőle.

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 5-7 deka túrókrém (vagy sajtkrém)
  • 20-25 deka apróra vágott csirkemell
  • só, bors, fűszerek

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, lenyomkodjuk, a tojást hozzáadjuk és egy habos krumplipürét készítünk belőle. Sózzuk borsozzuk és hideg helyre tesszük. A vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, majd a hús hozzáadásával tovább dinszteljük. Sütőpapírra fészkeket készítünk a krumplipüréből, a szaftos húst a fészek közepébe kanalazzuk, majd a túrót rárakjuk a tetejére (én sajttal készítettem). Előmelegített sütőben 2o-25 perc alatt elkészül.

A krumplis muszakát kóstoltad már? Ez is egy remek vacsora!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!