Facebook hozzászólás
1 324

Fokhagymás spagetti – rém egyszerűen

Olasz tésztát készíteni olyan, mint olaszul szerelmet valami! És ehhez minden férfi ért! Hisz nem az a lényeg, hogy elcsavard egy lány fejét? Egy ilyen vacsora után minden megtörténhet! Hidd el! Ja, hogy hagyma után nem illik csókolózni? Csak próbáld meg! Azután tiltakozz!

Fokhagymás spagetti, Kép: pixabay
Fokhagymás spagetti, Kép: pixabay

Hozzávalók négy éhes olaszos szájhoz:

  • 8 ek olaj
  • ½ kg spagetti
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes (csípős) paprika
  • 10 dkg parmezán vagy füstölt sajt reszelve
  • ½ cs petrezselyem
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Főzd a spagettit közepesre a tasakon található előírás szerint. Közben pucolt meg a fokhagymát, majd a petrezselyemmel és a paprikával vágd együtt apróra. Forrósítsd az olajat ( én wokban szoktam, de jó a mély serpenyő is), és pirítsd aranybarnára a fokhagymát. Vedd vissza a lángot, dinszteld meg benne a paprikát. A főtt, lecsepegtetett tésztát dobd az olajra. Jól keverd el, hogy egy picit „megkapja”, majd a petrussal megszórva tálald! Bonts hozzá egy rozét! Jó étvágyat!

A pasta olyan, mint a mamma
Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje, az elmúlt hónapban társával, az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 451

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!